genieten

Welke kruiden zijn het lekkerste bij zoete aardappel?

Welke kruiden zijn het lekkerste bij zoete aardappel?

Laten we zoete aardappelen een beetje punch geven! Dit eenvoudige recept voor zoete aardappel heeft een beetje een mediterraan tintje. Hier worden zoete aardappelen aangekleed met een paar specerijen, verse kruiden, knoflook en een flinke scheut extra vergine olijfolie. Dit is een gezond recept voor zoete aardappelen dat veganistisch en glutenvrij is. Maar zo lekker, iedereen zal ervan smullen! Eenvoudig recept voor zoete aardappel geserveerd met verse kruiden, knoflook en lente-uitjes. Zoete aardappelen zijn zo’n geschenk. Ze zijn gemakkelijk te koken. Moeilijk te verknoeien.

Waarom dit zoete aardappel kruiden recept werkt

Dit recept voor zoete aardappel is er een die je maakt als je op een willekeurige avond van de week een eenvoudig bijgerecht wilt. Oh, maar niemand zal het erg vinden om ze ook op mijn Thanksgiving-tafel te zien. De sleutel tot dit zoete aardappelrecept is het creëren van contrasterende smaken. Het is niet zozeer om de zoetheid van de zoete aardappelen te temmen, maar om ze op een andere manier te complimenteren – op een manier die de smaakpapillen “wakker maakt”. Om dat complexe smaakprofiel te creëren, heb ik een paar warme kruiden gebruikt – nootmuskaat, zoete paprika en een vleugje gemalen kardemom. Maar de punch komt van verse ingrediënten in de vorm van kruiden – peterselie en munt, verse knoflook en gehakte lente-uitjes. Gekookte zoete aardappelblokjes in grote mengkom met verse kruiden, knoflook en lente-uitjes.

zoete aardappel kruiden

Hoe maak je dit eenvoudige zoete aardappelrecept?

Hoe eenvoudig kan het zijn? Eerst koken we de zoete aardappelen in kokend water, en als ze lekker zacht zijn, gieten we ze af en doen ze in een grote mengkom. Dan, terwijl de zoete aardappelen warm zijn, kruiden we met wat koosjer zout en kruiden. Als laatste voegen we de knoflook, verse kruiden en lente-uitjes toe. Een flinke scheut extra vergine olijfolie en een zachte schep om alles bij elkaar te brengen. We laten dit gerecht graag een paar minuten op kamertemperatuur staan.

1- Volg het hele recept. Laat de aardappelen afkoelen voordat je ze in een glazen pot met een goed sluitend deksel bewaart. Maximaal één nacht in de koelkast bewaren. Voor het serveren op kamertemperatuur brengen. En ja, we raden aan om ze op kamertemperatuur te serveren als je ze van tevoren klaarmaakt.

2- Kook de zoete aardappelen van tevoren, maar voeg wel de overige ingrediënten toe. Zodra de gewone aardappelen volledig zijn afgekoeld, bewaar ze in een glazen pot met een goed sluitend deksel en maximaal 3 dagen in de koelkast. Breng ze voor het kruiden op kamertemperatuur en voeg de rest van de ingrediënten toe.

Welke optie kies je? De eerste heeft een grotere impact, vooral met de knoflook en lente-uitjes erin. Als je denkt dat het te sterk zou zijn, zou ik voor de tweede optie gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *