Chang bier

De populariteit van Chang bier

De populariteit van Chang bier in Thailand is snel gestegen. Chang werd voor het eerst geproduceerd in het midden van de jaren ‘90 en was binnen vijf jaar uitgegroeid tot het best verkopende Thaise biermerk in Thailand. Binnenlands succes leidde ertoe dat het merk wereldwijd werd geëxporteerd en nieuwe bierstijlen werden gecreëerd voor verschillende markten. Alle stijlen van Chang bier kunnen worden omschreven als pils en hebben allemaal een vergelijkbare amberkleur, maar er zijn aanzienlijke verschillen in het alcoholgehalte en de gebruikte ingrediënten. Alle versies worden gebrouwen met mout en hop, maar de originele Chang Classic, die vooral gericht is op de lokale consument, wordt ook gebrouwen met rijst en heeft het sterkste alcoholpercentage.

Diverse bieren

Verkocht in grote (640 ml) of kleine (330 ml) flessen

Chang Beer wordt normaal gesproken verkocht in grote (640 ml) of kleine (330 ml) flessen in restaurants en drinkgelegenheden, maar is ook verkrijgbaar in blikjes in winkels. Sommige kroegen en clubs hebben Chang Draft van de tap, terwijl andere locaties een ‘Chang Tower’ serveren die een paar liter bier kan bevatten en geschikt is voor een groep mensen die samen eten en drinken. Hierdoor is er voor iedere gelegenheid een passend biertje.

Brouwerij

Chang Classic is de originele versie en de meest populaire in Thailand

De originele versie van Chang is een amberkleurig lagerbier gemaakt van mout, rijst, hop, water en gist. De combinatie van rijst die bij het brouwproces wordt gebruikt en het sterker dan gemiddelde alcoholpercentage van 6,4% kunnen onwetende toeristen vangen. Absoluut een bier met een kick, het was verantwoordelijk voor meer dan één persoon die de volgende dag klaagde over een ‘Chang-over’. Geproduceerd in Ayutthaya en Kamphaeng Phet en in heel Thailand verkocht in pubs, clubs, restaurants, karaokebars en 7-Eleven.