Blog

Een ijsblokjesmachine, eigenlijk een niet te missen toestel

Er zijn verschillende goede redenen aan te halen waarom het eigenlijk een absolute must is om in je horecazaak de beschikking te hebben over een zogenaamde ijsblokjesmachine. In eerste instantie zorgt dit er uiteraard voor dat je tijdens de warme zomermaanden je klanten een lekker fris drankje kan aanbieden. Er is echter meer. Daarnaast is het namelijk zo dat je een dergelijke ijsmaker eveneens nodig hebt voor het kunnen bereiden van de lekkerste cocktails. In ieder geval, zou jij graag over willen gaan tot het kopen van een ijsblokjesmachine, maar weet je nog niet helemaal waar allemaal rekening mee te moeten houden? Dan zullen wij daar op deze pagina meteen verandering in gaan brengen.

Een ijsblokjesmachine kopen voor in je horecazaak

Onderstaande informatie zal meteen duidelijk maken dat er door de jaren heen menig aantal verschillende soorten ijsblokjesmachine op de markt zijn verschenen. Dit zorgt ervoor dat je de machine die je gaat aanschaffen eigenlijk nagenoeg volledig kan gaan afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Houd bij het bestellen van een dergelijk toestel ook in ieder geval rekening met de capaciteit die is vereist. Het spreekt voor zich dat de vereiste capaciteit voor een ijsblokjesmachine voor in de horeca immers aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met de vereiste capaciteit in een particuliere keuken.

Verschillende soorten ijsblokjesmachines

Zoals bovenstaande reeds aangeeft zijn er op de markt verschillende soorten ijsblokjesmachines op de markt terug te vinden. Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaald toestel zal je dan ook kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende soorten uitvoeringen bestaan. We maken hierbij in eerste instantie een onderscheid tussen de onderstaande mogelijkheden:

  • Een crescent ijsmachine; 
  • Een holle ijsblokjesmachines;
  • Een ijsblokjes bunker; 

Naast bovenstaande mogelijkheden zal je kunnen vaststellen dat er ook nog heel wat andere exemplaren op de markt zijn terug te vinden. Door de jaren heen is er aan de ijsblokjesmachine dan ook behoorlijk gesleuteld. Dit heeft ervoor gezorgd dat er onder meer heel wat nieuwe mogelijkheden aan zijn toegevoegd. De hierboven aangegeven opties zijn dan ook lang niet meer de enige waar je een keuze tussen kan maken. Wat bijvoorbeeld te denken van het verschil tussen een ijsblokjes bunker en een machine die niet over een bunker beschikt? Bovendien bestaat er ook nog zoiets als een ijsvergruizer en een schilferijsmachine. Hoe dan ook, voordat je ervoor kiest om een bepaald toestel om ijsblokjes te maken te kopen moet je dus altijd even goed het assortiment op de markt bekijken.

Zeker en vast de moeite waard voor in elke horecazaak 

Het is eigenlijk een beetje vanzelfsprekend, maar een ijsblokjesmachine is zeker en vast een must have wanneer je van plan bent om een horecazaak te starten. In eerste instantie zijn er heel wat nieuwe eigenaars van horecazaken die dit niet doen, maar daar krijgen ze al snel spijt van. Het kopen van een ijsblokjesmachine zorgt er namelijk niet alleen maar voor dat je, je gasten tijdens de zomermaanden kan trakteren op een lekker fris drankje. Daarnaast is ze ook een absolute must voor wat het bereiden van verschillende cocktails betreft. Het mag dan ook duidelijk zijn, het kopen van een ijsblokjesmachine is zeker iets om bij stil te blijven staan. Maar naast deze machine kan natuurlijk de horeca oven niet ontbreken.

Zo zorg je voor de makkelijke maaltijd

Je wilt wel goed eten. Je wilt er alleen niet te veel werk aan hebben. Daar ontbreekt het je gewoon aan tijd voor. Daarom is het handig om dan te weten hoe je dit op een alternatieve manier toch goed voor elkaar krijgt. Eigenlijk hoef je daar maar één ding voor te doen. Kies voor de makkelijke maaltijd bij Butlon.com. Zo weet je zeker dat je iets goeds in huis haalt. Zonder dart je daar zelf werk aan hebt. Dit is wat het juist ook zo gemakkelijk en aantrekkelijk voor jou kan maken dan.

Ingaan op de tips
Er is direct ook een ander voordeel uit te halen wanneer je hier bestelt. Je hoeft namelijk niet langer thuis overal over na te denken. Je kan gewoon je inspiratie online op doen. De tips voor wat te eten vanavond kan je hier zo verzamelen. Dat maakt het dus ook wel zo gemakkelijk. Je kan gewoon kijken wat er aantrekkelijk is. Spreekt het je aan? Dan bel je gewoon even door wat je wilt hebben. Het is dan zo thuis te krijgen. Zonder dat je zelf lang in de keuken hoeft te staan. Dat is pas gemakkelijk.

Nieuwe keukens gaan ontdekken
Het leuke aan het bestellen is dat er steeds meer mee mogelijk is. Dat komt mede ook door de vele verschillende keukens die er tegenwoordig zijn. Vrijwel alle keukens van de wereld zijn in de steden te vinden. Wanneer je dus iedere dag iets anders wilt eten, dan is dat gewoon mogelijk. Deze variatie is bovendien ook nog eens gezond. Het is dus wel heel fijn om te bekijken wat er allemaal mogelijk is. Dat doe je ook aan de hand van de vele tips. Zo wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt om te gaan bestellen.

Het is lekker snel
Een ander voordeel van deze methode van bestellen is dat het je veel tijd kan besparen. Bedenk maar eens wat er allemaal komt kijken bij het op tafel krijgen van een goede avondmaaltijd. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen dat je tijd maakt voor boodschappen. Je hebt tijd nodig om het te bereiden en dan moet je de tafel nog dekken. Wie heeft daar nu dag na dag zin in? Snel eten bestellen zoals fast food is dan natuurlijk de oplossing. Dit is bovendien ook weleens lekker zo tussendoor. Alle reden om dat dus ook soms te doen.

Bestel je noten online!

Noten kunnen zowel als tussendoortje, als bijvoorbeeld in een gerecht als extraatje of toetje na het eten erg lekker zijn. Het zijn in veel gevallen gezonde hapjes en noten zijn dan ook op diverse vlakken goed voor het menselijk lichaam. Het is goed om met enige regelmaat peulvruchten binnen te krijgen. Om ervoor te zorgen dat je deze mogelijkheid ook daadwerkelijk hebt is een leuke optie het online bestellen van je noten. Op deze manier kun je gemakkelijk kiezen welke soorten noten je wilt en hoeveel gram of kilo je bijvoorbeeld wilt. Het online bestellen van noten doe je uiteraard bij een notenbranderij.

Waarom bestellen bij een notenbranderij?


Wanneer je gaat bestellen bij een branderij brengt dit een aantal voordelen met zich mee. Om te beginnen kun je er in vrijwel ieder geval vanuit gaan dat alles wat je binnenkrijgt vers is. Dit is natuurlijk erg fijn en het maakt de peulvruchten vaak ook een stuk lekkerder. Daarnaast worden noten uit de notenbranderij ook wat betreft de smaak vaak als een stuk lekkerder ervaren dan kant-en-klare noten. Ook is het natuurlijk een groot voordeel dat je eenvoudig zelf kunt kiezen hoeveel gram je wilt bestellen en welke soorten je wilt bestellen. Verder scheelt het natuurlijk ook tijd dat je het online bestelt en niet zelf nog naar de branderij hoeft te gaan voor het kopen van je verse noten.

Voordelen noten eten


Buiten het feit dat het bestellen bij een notenbranderij erg fijn en handig kan zijn en het natuurlijk erg lekker is, brengt het eten van deze peulvruchten ook verschillende voordelen met zich mee voor de gezondheid. Dit kan ervoor zorgen dat je dan ook een stuk lekkerder in je vel gaat zitten. Sowieso bevatten veel noten diverse vitamines. Deze vitamines zorgen er vaak voor dat je bijvoorbeeld een stuk meer energie hebt in het dagelijks leven. Ook zitten er vaak stoffen in de nootjes die goed zijn voor je hersenen, wat op lange termijn invloed kan hebben op je denkvermogen. Ook voor mensen die aan krachttraining doen en regelmatig sporten heeft het aparte voordelen. De meeste nootjes en andere peulvruchten zijn namelijk erg rijk aan eiwitten. Eiwitten kunnen een enorme rol spelen bij de ontwikkeling van je spieren. Het is dus ook een slimme keuze om na het doen van een zware training, even een handje nootjes te eten en je spieren op deze manier goed te onderhouden.

Bron: Branderij Joost

Maak een eigenreceptenfotoboek

Hou jij echt van koken en verzin je ook wel eens jouw eigen gerechten? Dan is het misschien leuk om deze recepten in je eigen fotoboek te zetten. Een fotoboek maken is namelijk enorm eenvoudig en kan je tegenwoordig makkelijk en goedkoop online doen.

Gerechten delen met anderen

Het is leuk om je eigen receptenboek te maken door de gerechten in afbeeldingen weer te geven. Elke stap kan je een afbeelding plaatsen en zo wordt het voor iedereen makkelijk om jouw gerechten na te maken. Dit boek kan je uitlenen aan anderen, zodat ze precies weten wat ze moeten doen om jouw kookkunsten na te maken.

Indeling van je fotoboek

Je kan je fotoboek helemaal indelen zoals je zelf wilt. Het leukste is, omdat het ook een fotoboek is, om veel afbeeldingen te gebruiken. Zo kan je alvast laten zien hoe lekker de gerechten zijn en kan je een eenvoudig stappenplan creëren. Natuurlijk moet je wel teksten toevoegen om alles goed uit te leggen, maar ook dit kan je helemaal zelf ontwerpen. Je kan leuke lettertypes gebruiken om je fotoboek mooier te maken. 

Waar maak ik zo’n boek?

Een fotoboek maken is enorm eenvoudig en kan je makkelijk doen op www.hetfotoalbum.nl. Er zijn verschillende soorten en maten die je kan gebruiken, maar wanneer je een fotoboek met recepten gaat maken raad ik je aan om een formaat te kiezen waar je genoeg ruimte hebt om alles goed uit te beelden.

Deel de gerechten op een leuke manier met al je vrienden en familie!

De Gouden Ton

Na 20:00 geen alcohol meer kunnen halen? Balen. Niet meer een drankje kunnen doen, of lekker terrassen? Jammer hoor. Maar wat nou als ik je zeg dat dat helemaal niet erg is? Ik bedoel, de winter komt eraan. Heerlijk wijnen met een kennis of familie, bij iemand thuis, hoe gezellig is dat? Natuurlijk wel in gezelschap van kwalitatief goede wijn. Of je nou liever witte wijn hebt of toch rode, het maakt niet uit.

De-Gouden-Ton

Witte wijn

Wij bieden een ruim assortiment witte wijnen aan en hebben voor ieder wat wils. Denk hierbij aan de klassieke witte wijnen gemaakt van bijvoorbeeld de chardonnay, sauvignon blanc, verdejo, pinot grigio of riesling druif, maar daarnaast hebben we ook ware pareltjes gemaakt van wat onbekende druiven, zoals de gouveio-, rotgipfler- of timorasso-druif. Daarnaast bestaat ons assortiment uit wijnen van over de hele wereld; van Duitsland tot Chili en van Nieuw-Zeeland tot Italië.

Rode wijn

Wij bieden een ruim assortiment rode wijnen aan. Of je nu liever voor één van de klassiekers gaat of juist voor een rode wijn uit de nieuwe wereld, we hebben voor ieder wat wils en voor elke gelegenheid. Daarnaast bestaat ons rode wijnen assortiment uit wijnen van over de hele wereld; van Frankrijk tot Argentinië en van Australië tot Oostenrijk. Zo hebben we de all-time favorite wijnen gemaakt van bijvoorbeeld pinot noir, cabernet sauvignon, merlot en syrah, maar ook leuk om te vermelden is dat we ook minder bekende druiven in ons assortiment hebben. Denk hierbij aan canaiolo, pugnitello, sousao of schiava. Zéker het proberen waard!

Wat je moet weten over IPA bier

Ben jij al bekend met het IPA bier? Dit lekkere biertje is immens populair. En dat is natuurlijk niet zonder reden, veel mensen vinden het nu eenmaal erg lekker. Dit bittere maar ook frisse biertje komt uit de tijd dat de Britten de zee overgingen en een biertje nodig hadden wat lang goed bleef. Er werd namelijk hop toegevoegd zodat men het langer kon drinken. Wil je nu meer weten over IPA bier van Mr. Hop of een andere aanbieder? Lees dan vooral eens verder.

IPA bier van Mr. Hop

Het drinken van IPA bier

Er zijn veel redenen waarom IPA bier veel gedronken wordt vandaag de dag. En dat zit ‘m natuurlijk onder andere in de smaak. Het is namelijk een biertje wat erg fris is, maar tegelijkertijd ook z’n bittere smaak heeft. Daardoor is het een verrassend biertje, wat lekker is omdat het anders is dan andere biertjes. Zoals we net al hebben aangegeven, zijn deze biertjes voor het eerst gebrouwen door de Britten. Zij hadden bier nodig wat langer houdbaar bleef, waardoor ze besloten om meer hop toe te voegen. Daardoor is IPA bier ontstaan en alleen nog maar in populariteit toegenomen. Wil je dit bier nu gaan aanschaffen? Dan kun je bijvoorbeeld bij een brouwerij terecht. Daar kun je advies vragen aan verkopers, wat erg waardevol kan zijn. Tenslotte is het zo dat je het online kunt bestellen of simpelweg bij de supermarkt. De mogelijkheden zijn dus eindeloos en er is altijd wel een lekker IPA biertje te vinden.

IPA bier van Mr. Hop

De populariteit van Chang bier

De populariteit van Chang bier in Thailand is snel gestegen. Chang werd voor het eerst geproduceerd in het midden van de jaren ‘90 en was binnen vijf jaar uitgegroeid tot het best verkopende Thaise biermerk in Thailand. Binnenlands succes leidde ertoe dat het merk wereldwijd werd geëxporteerd en nieuwe bierstijlen werden gecreëerd voor verschillende markten. Alle stijlen van Chang bier kunnen worden omschreven als pils en hebben allemaal een vergelijkbare amberkleur, maar er zijn aanzienlijke verschillen in het alcoholgehalte en de gebruikte ingrediënten. Alle versies worden gebrouwen met mout en hop, maar de originele Chang Classic, die vooral gericht is op de lokale consument, wordt ook gebrouwen met rijst en heeft het sterkste alcoholpercentage.

Diverse bieren

Verkocht in grote (640 ml) of kleine (330 ml) flessen

Chang Beer wordt normaal gesproken verkocht in grote (640 ml) of kleine (330 ml) flessen in restaurants en drinkgelegenheden, maar is ook verkrijgbaar in blikjes in winkels. Sommige kroegen en clubs hebben Chang Draft van de tap, terwijl andere locaties een ‘Chang Tower’ serveren die een paar liter bier kan bevatten en geschikt is voor een groep mensen die samen eten en drinken. Hierdoor is er voor iedere gelegenheid een passend biertje.

Brouwerij

Chang Classic is de originele versie en de meest populaire in Thailand

De originele versie van Chang is een amberkleurig lagerbier gemaakt van mout, rijst, hop, water en gist. De combinatie van rijst die bij het brouwproces wordt gebruikt en het sterker dan gemiddelde alcoholpercentage van 6,4% kunnen onwetende toeristen vangen. Absoluut een bier met een kick, het was verantwoordelijk voor meer dan één persoon die de volgende dag klaagde over een ‘Chang-over’. Geproduceerd in Ayutthaya en Kamphaeng Phet en in heel Thailand verkocht in pubs, clubs, restaurants, karaokebars en 7-Eleven.